Uniek

Het grootste Nationale Park van Nederland

Wonen aan de Oosterschelde brengt iets unieks met zich mee. Wat niet iedereen weet is dat de Oosterschelde 1 van de 21 Nationale Parken in Nederland is en het grootste Nationale Park van Nederland. Wonen aan het water van de Oosterschelde betekent wonen op een van de mooiste plekjes van Zeeland en zorgt voor prachtige vergezichten. Een geliefde plek onder de lokale bevolking, maar ook een trekpleister voor toerisme.

Een prachtige fiets- of wandelroute langs de Oosterschelde is dan ook nooit ver weg. De frisse zeewind, de geur van de zee, voor wie woont aan de Oosterschelde kan dit zeker beamen. Elk seizoen kent zijn charmes, dus het gehele jaar door is het een feestje om hier te mogen wonen.

Voor watersportliefhebbers is de Oosterschelde een schitterende uitvalsbasis. Vroeger was de Oosterschelde een open water met directe verbinding naar de Noordzee. Sinds de Oosterscheldekering is daar wat verandering ingekomen, maar de verbinding is er nog steeds via de Roompotsluis.

Getijde

Het Oosterscheldewater heeft te maken met hoog- en laagwater. Enige kennis van het getijde is noodzakelijk. Op bepaalde plekken in de Oosterschelde is er nog steeds een verschil van meer dan drie meter met hoog- en laagwater.

Woonplaatsen
Wie een ronde maakt langs de dijken van de Oosterschelde komt verschillende woonplaatsen tegen. Deze woonplaatsen zijn verdeeld over de eilanden Tholen, Schouwen-Duiveland en de Bevelanden. Elke woonplaats heeft zijn eigen karaktereigenschappen en kenmerken. Vaak wordt een woonplaats door een koper niet alleen gekozen op basis van alleen wonen aan de Oosterschelde, maar spelen ook andere factoren mee. Denk hierbij aan de ligging met betrekking tot de grotere steden (randstad, Noord-Brabant of Belgiƫ). Maar ook de rol van familie kan belangrijk zijn of het voorzieningenniveau in de omgeving.

Een woning aan de Oosterschelde heeft dus ontzettend veel te bieden. Niet alleen het woongenot van de woning zelf, maar ook de schitterende omgeving. Dit maakt het plaatje compleet. Wonen aan de Oosterschelde? Meld u aan als woningzoeker!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.