Tips van onze vastgoedfotograaf

Bij het verkopen van uw huis komt heel wat kijken. Een belangrijk onderdeel in het verkoopproces is het klaar maken van de woning voor de verkoop. Om de juiste doelgroep voor uw woning aan te trekken is een goede verkooppresentatie essentieel. Zelf kijkt u vaak met een hele andere blik naar de woning dan een potentiele koper. Onze makelaar én vastgoedfotograaf kijken graag met u mee tijdens dit proces.

Onze vastgoedfotograaf geeft in deze blog alvast een aantal tips om uw woning te stylen voor de foto’s.

  • De buitenkant van uw woning is een belangrijke blikvanger op Funda en andere verkoopsites. Dit is de eerste foto die een zoeker te zien krijgt. Zorg ervoor dat de tuin goed aan kant is. Onkruid verdwenen, kliko’s uit het zicht en fietsen in de schuur.
    Heeft u een hoge haag voor de woning staan? Snoei hem een stukje lager zodat de woning goed zichtbaar is vanaf de straat. Dit zorgt voor een open blik en geeft een gevoel van thuiskomen.
  • In de woonkamer wil een kijker zich direct thuis voelen. Haal persoonlijke foto’s uit beeld om een neutrale leefomgeving te creëren. Zorg voor rust en ruimte in de leefruimte. Een fris boeket doet het altijd goed op de foto’s en tijdens een bezichtiging.
  • De keuken is een ruimte die al snel vol en rommelig oogt. Maak het aanrechtblad zo ver mogelijk leeg op wellicht het koffiezetapparaat na. Hoe meer rust op het aanrecht, hoe beter uw keuken in het oog springt.
  • De badkamer is van zichzelf vaak al een volle ruimte. Door handdoeken, tandenborstels en verzorgingsmiddelen uit het zicht te halen zorgt u voor rust. Zo gaat de aandacht op de foto naar uw fraaie wastafel en ligbad.
  • De slaapkamer maakt u eenvoudig aantrekkelijk door veel lichtinval en een strak opgemaakt bed. Zorg voor een neutraal dekbedovertrek in een lichte kleur. Haal de nachtkastjes leeg en berg uw kleding op in de kast.
  • Hoewel uw viervoeter groot onderdeel uitmaakt van uw gezin vragen wij toch om tijdens de fotoreportage zijn spullen even uit het zicht te halen. De potentiele koper is wellicht een iets mindere dierenvriend. Zodra onze fotograaf is vertrokken, kan zijn mand natuurlijk snel weer terug op zijn plek.
Loopt u tijdens het gereedmaken van uw woning tegen vragen aan? Neem gerust contact op met onze vastgoedfotograaf. We denken graag met u mee of komen langs om tips te geven. Zo zorgen we samen voor de perfecte presentatie van uw woning.