Lentekriebels

Haal het voorjaar naar binnen

Kan jij ook zo genieten van een zonnige winterdag? Bij mij beginnen dan de lentekriebels al te komen en kan ik niet wachten op het voorjaar. Dit zorgt er bij mij vaak voor dat er in huis ook het een en ander moet veranderen om alvast het voorjaarsgevoel naar binnen te halen. Wees gerust, ik ga nu niet zeggen dat je direct aan de grote voorjaarsschoonmaak moet beginnen. Juist met wat kleine aanpassingen haal jij de lente alvast in huis.

Tip 1
Ligt jouw bank nog vol met fluffy kussens en dikke plaids? Vervang ze voor luchtige exemplaren van linnen en katoen in vrolijke printjes en zachte kleuren. Een ander kussen op de bank geeft je huis gelijk een nieuwe uitstraling.

Toch bezig met het wisselen van kussens? Kijk dan gelijk rond in huis welke items je nog meer doen denken aan de winter. Vervang bijvoorbeeld donkere kaarsen voor lichte kaarsen in pasteltinten. Tegenwoordig kun je ze in iedere vorm en kleur vinden.

Tip 2
Niets is leuker dan in het voorjaar door het tuincentrum te struinen op zoek naar nieuwe planten. Natuurlijk niet alleen voor buiten, maar ook zeker voor binnen! Groene planten in huis is niet alleen goed voor je humeur, maar ook voor de zuivering van de lucht.

Tip 3
Tijd om je huis schoon te maken? Kies voor een schoonmaakmiddel met bloemige, lichte of een citrusachtige geur. Gooi de ramen open en laat je huis goed ventileren. Niets is zo fijn als de zonnestralen die naar binnen schijnen en de geur van de lente in huis.

Tip 4
Als ik ergens blij van word dan is het wel van een fris boeket bloemen in huis. Zo een lekker, vol plukboeket vol kleuren en rijk aan verschillende bloemen. Zeker als ze nog in de knop zitten is het elke dag een verrassing hoe het boeket erbij staat. Ook leuk in het voorjaar: een grote vaas met bloesemtakken.

Tip 5
Schijnt de zon? Trek er dan lekker op uit in de natuur. Maak een wandeling op de hei, op het strand of ga op ontdekkingstocht in je eigen stad of dorp. Vergeet ook zeker niet om even een lekkere cappuccino te drinken bij je favoriete koffietentje onderweg. De vitamine D en wat tijd voor jezelf zorgt weer voor een boost aan energie.